HTML

The Next Generation

Van egy alulról jövő kezdeményezés... Adjunk lehetőséget (legalább egyet) annak, akinek van egy jó ötlete, azért, hogy megváltoztathassa (jobb irányba) saját, és a környezetésben élők életét. Ezért van itt ez a blog!

Facebook

Friss topikok

Archívum

Mi a projekt célja?

2011.05.26. 09:22 TheNextGeneration

 A Vodafone "Főállású Angyal" pályázatában alapvető kérdésekre kell válaszolni, azonban viszonylag szigorúak a terjedelemmel kapcsolatos megkötések. Például a "Mi a projekt célja?" kérdésre 200 karakterben kellene válaszolni. <--ez pedig már önmagában 225 karakter

Nincs is ezzel semmi baj, oda tényleg csak a lényeg kell, itt viszont sorra vesszük az egyes kérdéseket és igyekszünk alaposan kifejteni a miérteket és hogyanokat.

Szóval, Mi a projekt célja?

A projekt célja, hogy fiatalok számára megteremtse a lehetőséget ahhoz, hogy Magyarországon is boldogulni tudjanak. Felszerelést, jogi keretet és szakmai tanácsot fogunk biztosítani a fiataloknak az egyéni üzleti ötleteik megvalósításához. Ez elég képlékeny tudom... Fodrászatot és bányát is megszponzorálunk-e? Nem... Legalábbis egyenlőre nem. Ez nem arról szól.

Ez a projekt tehetséges fiataloknak, tanulóknak, pályakezdőknek szól. Az ő igényeikhez szeretnénk igazítani annyira, amennyire csak lehet.

Az a cél, hogy ha pl. bandázás közben kipattan a fejedből, fejetekből valami olyasmi, hogy: Húúú, az baromi jó lenne, ha lenne egy olyan, hogy ... és meg is tudod/tudnátok valósítani, csak nincs meg hozzá az összes felszerelés, kapcsolat, jogi keret, vagy hiányzik egy-egy terület szakértője, akkor ez ne jelentsen problémát, ne ez legyen az akadály.

Ez a program arra jó, hogy:

- Azt csinálhatsz, amit valóban szeretnél

- Szakmai gyakorlatot szerezhetsz

- Ez fontos: Valódi szakmai gyakorlatot

- Amit megkeresel/megkerestek az ötlettel, az a tiéd/tiétek

- Az előző ponttal segítesz szüleidnek is, hiszen jókora terhet veszel le a vállukról

"Hű ez nagyon szépen hangzik, ebben valami fintának kell lennie." Nincs, a következő postokból úgyis kiderül.

Ilyenkor jön a szokásos kérdés: Meggazdagodom ezzel? Valószínűleg nem, de nem rajtunk fog múlni. Mellékest keresel vele? Szinte biztos. El tudsz kezdeni spórolni, saját magad finanszírozhatod egyes kiadásaid, ezzel kisegítheted szüleid, akik eddig minden kiadásod állták és megteremtheted a szakmai alapokat a későbbiekhez.

 És miért nem csinálják meg teljesen önállóan?

2008 novemberében megjelent az Eszterházy Károly Főiskola közéleti lapjában - a Líceumi Palettában - egy kutatás, miszerint a főiskolások megközelítőleg fele havi 40 000 forint alatti összeggel gazdálkodik. 39%-uk havi költségkerete 40 000 és 60 000 forint közé tehető. A fennmaradó réteg pedig 60 000 forint felett költekezhet egy hónapban. A kutatásból nyilvánvaló, hogy a főiskolások csaknem 90%-ának hatalmas segítség, ha egy hónapban 20-30 000 forint bevételhez jut. Ezt az eredményt erősítette meg a Metropol napilap 2011. január 21-ei száma, amiben felhívták a figyelmet arra is, hogy a költségtérítéses képzésben tanuló hallgatók számára alig van ösztöndíj, vagy támogatás, így a tandíjon felül őket plusz költségek terhelik.

Mert egyszerűen nem éri meg. Egy induló projekt jó ideig csak viszi a pénzt, aztán pedig termel néhány 10 000 forintot, ami vagy nem fedezi a kiadásokat, vagy alig marad valami a kifizetésre. Ehhez hozzá jön a plusz felelősség, ami egy vállalkozási forma vezetésével jár. Ezt nem szívesen vállalja senki, hát még ha nincs is rászorulva, mert itt vagyunk mi...

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://thenextgeneration.blog.hu/api/trackback/id/tr472933543

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása